Skip to content

Jídlo ve vakuu

Uchovat potraviny delší dobu v nezměněné kvalitě byl odjakživa obtížný úkol. Proto lidé vymýšleli různé způsoby konzervování, třeba pomocí soli, octa, sušením… A nejnověji i vakuováním.

Galerie

Jídlo ve vakuuPrincip použití je u všech vakuovaček neboli vakuových svářeček stejný. Jednotlivé typy se liší jen komfortem vybavení, ovládáním a také kvalitou fólií, jež používají. Poté, co přístroj zapnete do sítě a vložíte speciální fólii (některé přístroje už mají roli fólie připravenou uvnitř), odměříte si požadovanou velikost budoucího vakuového obalu. Jedním stiskem tlačítka se pak postupně odsaje z obalu vzduch, sáček s potravinou se svaří a oddělí. Během pár minut je jídlo hermeticky uzavřené a dokonale chráněné před ztrátami výživných látek a vitaminů, napadením plísněmi a šířením jiných mikroorganismů.

Sáčky lze umýt a použít opakovaně. Zmrazené potraviny se v nich mohou vařit, rozmrazovat i ohřívat v mikrovlnce. Při výběru přístroje dejte přednost svářečkám se silnou drážkovanou fólií, která umožňuje perfektní odsátí vzduchu a vytvoření vzduchotěsného spoje. Pokud je totiž fólie tenká, bude se vám lepit k sobě a snadno se poškodí. Na tekuté či sypké pokrmy využijte vakuovací dózy. Jednoduše je připojíte pomocí přiložené hadičky a ventilku k vakuovačce a stiskem tlačítka z nich odsajete vzduch. Nádoby lze dávat do mikrovlnné trouby i mýt v myčce (bez víček).

PARTNEŘI WEBU

MUJDUM MUJDUM STAVBAWEB IMATERIALY RODINYDOM BMONE
Copyright © BUSINESS MEDIA ONE, s. r. o. 2006–2025