Dá se již celkem běžně dobře sehnat v zahradnictvích, ale málokdo ji zná a pěstuje. Mnozí si mohou myslet, že její plody nejsou k jídlu. Vypadají jako malá jablíčka, ale jsou to robustní, světlehnědé chlupaté malvice. Jsou jedlé až po přejití mrazem. Proto mají na stromě zůstat až do prvních větších mrazů a déle, pak změknou („zhniličkovatí“) a dají se jíst syrové přímo ze stromu. Můžete je také sklidit už v listopadu a skladovat několik týdnů do změknutí v přepravkách. Pak ale nejsou nikdy tak dobré a aromatické, jako když dozrají a změknou na stromě.
Plody obsahují hmotu, která chutná jako pikantní marmeláda, a několik velkých semen. Nejlépe je odtrhnout stopku a obsah mišpule si vytlačit přímo do pusy. Někdo preferuje vybírání lžičkou. Začátečníci přistupují k požívání mišpulí nejdříve s nedůvěrou, ale jak si na ně jednou zvyknete, mohou se začít zdát návykové. Obzvlášť když v zimě stojíte na již holé zahradě a konzumujete je přímo ze stromu.
